×
صفحه نخستدرباره سایتشرایط استفادهحریم خصوصیتماس با ما
ولوله در شهر ۱ولوله در شهر ۲ولوله در شهر ۳طلوع عشق
نگاشته هادیدگاه هانکته ها
آثار بنیانگذاران دیانت بهائیپیام های بیت العدل اعظمگزارش ها و بیانیه هاآثار نویسندگان بهائی

برای شروع یا قطع اشتراکتان در خبرنامه سایت، آدرس ایمیل خود را در ذیل وارد کنید.

ثبت نام
قطع اشتراک
twitter
×
ولوله در شهر - شمارۀ اولولوله در شهر - شمارۀ دومولوله در شهر - شمارۀ سومطلوع عشق
سایت "بهائیان ایران" سایت رسمی جامعۀ بهائی ایرانگلچین پیام های بیت العدل اعظمسرویس خبری جامعۀ بهائیعالم بهائی: جامعۀ جهانی بهائیزندگی حضرت بهاءاللهکتابخانۀ بهائیعهد و میثاقآئین بهائیدنیای بهائینقطه نظرنگاهکسروی و کتاب «بهائی گری»پروژه های بهائیسایت جامعۀ جهانی بهائیسایت ضیافت نوزده روزهتلویزیون نوینرادیو پیام دوستسایت تعلیم و تربیتسایت ازدواج بهائی
اعترافی تازه
1390/02/22

بارها در ردیه های ضد بهائی نامهربانان بی انصاف کوشیده اند حضرت باب را دارای تحصیلات علمی و حوزوی بدانند و از این طریق رسالت و مظهریت الهی ایشان را زیر سؤال ببرند. امّا به شهادت آثار خود حضرت باب و متون تاریخی، حضرتشان در کودکی مدتی به مکتب شیخ عابد در شیراز فرستاده شدند ولی جز در حدّ سواد خواندن و نوشتن ادامه ندادند و چنان حالات معنویشان از سایر اطفال متمایز بود که شیخ عابد نسبت به ایشان نه تنها احساس معلم و شاگردی نمی کرد بلکه قلباً خاضع بود به طوری که نهایتاً بعدها در اثر آگاهی از متن یکی از تفاسیر حضرت باب در معنی «بسم الله» به ایشان ایمان آورد. سواد آموزی حضرتشان منحصر به همین چند سال در طفولیت بود و پس از آن قطع شد و در نوجوانی و جوانی به همراه دائی های خود به تجارت مشغول شدند و چند ماهی نیز به کربلا رفتند و ضمن آن چند ملاقاتی هم با سید کاظم رشتی داشتند که از نوع تعلیم و تعلم و طلبگی نبود.(۱)

اینک در چند سایت مشاهده شد آیت الله مصباح یزدی به مناسبتی برای تحقیر حضرت باب ناخواسته بر این حقیقت شهادت داده است. باشد که ردیه نویسان به نکته ای که ایشان شهادت داده است توجه فرمایند و در مفهوم و معنی «امّی» بودن (۱) مجدداً تعمق نمایند تا بدانند منشأ آثار حضرت باب وحی الهی است و نه تحصیلات چند ده ساله در حوزه های علمیه. آیت الله مصباح چنین گفته است:
«سید علی محمّد باب یک طلبه کم سواد بود که ابتدا مدعی ارتباط با امام زمان شد و سپس به تدریج ادعای قائمیت، نبوت و دست آخر الوهیت کرد و فرقه بابیت و بهاییت توسط او و پیروانش در زمان قاجار اختراع شد.»(۲)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- در این موارد از جمله رجوع شود به کتاب «حضرت باب»، نصرت الله محمّد حسینی، صص: ۱۳۸-۱۴۵و ۱۵۶-۱۶۵ در این آدرس: //reference1.persian-bahai.org/fa/t/o/HB/
 

 

نظر خود را بنویسید


البته طلبه به معنی کسی است که

ناشناس
ارسال شده در : 1390/03/01

البته طلبه به معنی کسی است که تحصیلات حوزوی دارد و طلبه ی کم سواد یعنی کسی که درس خود رو درست نخوانده است چون اگر درست می خواند با این تناقض گویی ها نمی افتاد!

دقت

پوریا
ارسال شده در : 1390/03/13

گویا شما فقط مطلب آقای مصباح را دیدید. توضیحات بالای آن را هم ببینید. به منابع داده شده مراجعه کنید تا ببینید حضرت باب طلبه نبوده اند. تناقض هم نگفته اند.